Information

Nieuwe KORG USB/MIDI-driver

KORG USB/MIDI-driver

Ten behoeve van de compatibiliteit van een aantal nieuwe KORG-producten is de algemene KORG USB/MIDI-driver voor Windows en voor Mac geüpdatet. Het gaat met name om het zojuist geïntroduceerde KORG EK-50 Entertainer Keyboard. Deze update is van toepassing op Windows 7, 8.1 en 10, en MAC OS X vanaf 10.6.8.

Lees meer...

Nieuwe systeemsoftware Pa700, Pa1000 en Pa4X

Voor de Pa700 (standaard, ORIENTAL), Pa1000 en Pa4X (standaard, ORIENTAL en MUSIKANT) is er een update beschikbaar. Er zitten nieuwe features is, zoals compatibiliteit met VOX' geavanceerde volume/expressiepedaal V860, maar ook algemene verbeteringen en een aantal bugfixes. Updaten naar deze nieuwe systeemsoftware wordt dringend aangeraden.

Lees meer...

KORG KROSS 2 - nieuwe systeemversie en software-editors

KROSS 2 software-editorVoor het zeer uitgebreide, maar buitengewoon aantrekkelijk geprijsde KORG KROSS 2 synthesizer-workstation is er een update die onder meer ondersteuning biedt voor de nieuwe software-editor en plug-in-editor. Daarin ook allerhande, nieuwe import- en exportopties voor diverse sampleformaten.

Lees meer...

KRONOS Systeem-updater V3.1.0

Voor de KRONOS, KRONOS X en KRONOS Platinum is er een nieuw besturingssysteem. Het gaat om versie 3.1.0 en dit bevat een aantal nieuwe features. Ook heb je deze versie nodig voor het gebruik van de nieuwe Editor/Plug-in voor bewerking van data op de computer en integratie in de meest voorkomende DAW's. De updater is te downloaden via de KORG-download-pagina.

KORG USB-MIDI-driver

Om een KORG-apparaat succesvol aan een Windows- of Apple-computer te koppelen, heb je over het algemeen een driver nodig. Het is aan te bevelen de laatste versie daarvan te downloaden en op je pc of Mac te installeren. 

Lees meer...

KORG Pa4X Versie 1.1.1

Afgezien van een aantal bugs waarmee is afgerekend, zijn er ook verbeteringen doorgevoerd:

  • De standaardinstellingen voor de FX-processor in Song Play en in de Sequencer-modus zijn gewijzigd. Vergeet na het updaten niet de niet instellingen in te laden d.m.v. Factory Restore (alleen Global).
  • De interne harddisk gaat niet meer in de slaapstand wanneer de Pa4X wordt gebruikt. Dit om vertraging van specifieke handelingen te voorkomen. 

Opgeloste bugs:

  • In zeldzame gevallen werd het audiogedeelte niet volledig geïnitialiseerd en kon het instrument niet opstarten.
  • MP3-opnames kunnen nu alleen nog maar gestart worden wanneer alle noodzakelijke voorbereidingen zijn getroffen.

Het nieuwe besturingssysteem voor de KORG Pa4X vind je hier.

Samplegeheugen voor Pa300 en HAVIAN 30

Bovenkant van de Pa300Voor de KORG Pa300 en de HAVIAN 30 is er samplegeheugen. De KORG pa600 en Pa900 hadden dit al, maar nu kan er ook 32MB geheugen in de Pa300 en HAVIAN 30 worden gereserveerd voor samples en sample libraries. Dit kan door middel van de nieuwe besturingssoftware V2.0.0. 

Lees meer...

KORG Pa4X OS-versie 1.2

Behalve dat er specifieke issues in het besturingssysteem zijn gecorrigeerd, is versie 1.2 voor de Pa4X voorzien van tal van verbeteringen die zullen bijdragen aan een nóg plezieriger gebruik.

Onder meer kan de gebruiker nu zelf PCM-data comprimeren, waardoor de geheugencapaciteit voor golfvormen twee keer zo groot wordt. Binnen de zoekfunctie vind je nu Pad, Voice Preset, Sample en Multisample. Er zijn nu 15 kwarttoonstoonladders, dat waren er 4. Er is een Fill Mode toegevoegd en je kunt nieuwe functies toekennen aan de slider, schakelaars en pedalen.

Alle veranderingen en verbeteringen zijn tot stand gekomen n.a.v. de ervaringen van de duizenden mensen die Pa4X hebben gebruikt in de korte periode sinds hij op de markt kwam. De genoemde features zijn slechts de meest opvallende en details kun je vinden in het addendum van de gebruiksaanwijzing.

KORG Pa4X OS-versie 1.2

   
Nieuw versturingssysteem + handleidingen voor gebruik en installatie; voor Windows + Apple.  Mac OSX-logo Windows-logo

Additional information