Alvarez - traditie en innovatie

Alvarez is een Amerikaans gitaarmerk met een historie van meer dan 50 jaar. De gitaren van Alvarez zijn befaamd vanwege hun geweldige klank en feel, en worden bespeeld door vooraanstaande musici van over de hele wereld, waaronder Bono, Joe Bonnamassa, Ani DiFranco, Jerry Garcia, Johnny Cash, Monte Montgomery, Crosby, Stills & Nash, Bob Weir, Paul McCartney, Thom Yorke, Carlos Santana en vele andere.

De belangrijkste inspiratie voor Alvarez-gitaren wordt gevormd door meester-luthier Kazuo Yairi die in 1965 de samenwerking aanging met St. Louis Music, de grondlegger van Alvarez. In de Yairi-fabriek in Japan, in het minuscule plaatsje Yani, worden nog steeds de handgemaakte gitaren in de Alvarez-Yairi-serie geproduceerd.

De band tussen St. Louis Music en Yairi vindt zijn onderbouwing in de passie voor het bouwen van de beste gitaren ter wereld. Uit deze filosofie vloeit een mix voort van traditie en innovatie, en de cultuur binnen het samenwerkingsverband is er een van voortdurende ontwikkeling en verbetering. Deze houding vind je terug in elke prijscategorie; van de Regent Series tot en met de Masterworks-serie.

Een prijslijst van Alvarez-producten is hier te vinden.

Back to Top