VOX Mark III mini - overal musiceren!

VOX Mark III mini Image2 revSimpelweg overal musiceren! Ook voor kinderen een geweldige gitaar!

De druppelvormige Mark VI-gitaar, uitgebracht in de jaren zestig, was bij veel muzikanten geliefd. De unieke looks blijven de harten van fans veroveren. We hebben een miniversie van deze gitaar uitgebracht met dezelfde karakteristieke vorm: de VOX Mark III mini.

Speel je favoriete riffs in het park, de metro of de tourbus! De nieuwe VOX Mark III mini biedt het geluid en gevoel van een elektrische gitaar op ware grootte maar dan in een compact formaat. Speel met dezelfde stemming en spanning als een standaardgitaar, maar op een 476 mm short scale-formaat. Stemknoppen met een hoge overbrengingsverhouding, speciaal ontworpen voor short-scale gitaren, zorgen voor simpel en nauwkeurig stemmen. Combineer de VOX Mark III mini met een amPlug of de VGH-serie voor de perfecte gitaarervaring op reis.
Dankzij de halsbreedte en afmetingen is de VOX Mark III mini ook perfect voor kinderen of volwassenen met kleine handen, waardoor iedereen overal kan spelen.

VOX Mark III mini Image3 revShort scale-hals die op dezelfde manier bespeelbaar is als een gitaar van volledige grootte

Deze nieuwe gitaar heeft een 476 mm short scale-hals. Door het gebruik van zware snaren kan de gitaar worden gestemd op standaardstemming (E1, B2, G3, D4, A5 en E6). De topkam is even groot als die van een full size-gitaar, waardoor het gevoel van het spelen van een standaardgitaar behouden blijft.

Aangepaste stemknoppen voor soepel stemmen

We hebben op maat gemaakte stemknoppen ontwikkeld met een aangepaste overbrengingsverhouding die past bij de short scale van dit instrument. Dit maakt het stemmen net zo soepel als bij een gitaar met volledige afmetingen.

Single-coil pickups die de klassieke VOX-klank bieden

De gitaar is voorzien van single-coil pickups die je de smeuïge klank van de jaren zestig opleveren. Hij heeft twee pick-ups en een keuzeschakelaar voor het spelen met een breed scala aan verschillende geluiden.

Het instrument wordt geleverd in drie unieke en levendige kleuren

Het 'marmeren' model heeft een uniek designgevoel met energieke, levendige tinten op een witte basis.
Het 'luidruchtige' rode model valt op met een vurige, heldere presence.
Het aquagroene model produceert met zijn koele kleur een frisse, rustgevende uitatraling.

Perfect als eerste gitaar voor kinderen

Tegenwoordig laten ouders de rockmuziek waar ze van houden aan hun kinderen horen en brengen ze zo hun liefde voor gitaar bij. De VOX Mark III mini is de perfecte eerste gitaar voor kinderen, met een kortere hals en een kleinere body. Met een mensuur van 476mm - driekwart van de mensuur van een standaardgitaar - zijn de afmetingen perfect voor kinderen.

Specificaties

VOX Mark III mini Image4 rev

 • Body: terentang
 • Hals: maple
 • Toets: purpleheart
 • Mensuur: 476mm (18 3/4")
 • Aantal frets: 19, medium jumbo
 • Kambreedte: 42mm (1.654")
 • Pick-up: single coil x 2
 • Bediening: 1 volume, 1 tone, pick-upschakelaar
 • Afmetingen (bxdxh): 243 x 65 x 810mm
 • Gewicht: 2,1kg
 • Meegeleverd: stelsleutels voor de hals en de zadels, draagtas
 • Beschikbare kleuren: Aqua Green, Marble, Loud Red
 • Alle productnamen en -specificaties zijn handelsmerken of geregistreerde merken van de betreffende eigenaren.
  * De verschijningsvorm en specificaties van de producten zijn onderhevig aan verandering zonder voorafgaande kennisgeving.

Mark III mini op de Engelstalige VOX-website.

Back to Top