Information

ARP ODYSSEi iOS-app

Duophonic synthesizer

ARP ODYSSEi ios-app synthesizer

In 2015 schokte KORG de muziekwereld met de release van de ARP ODYSSEY, een natuurgetrouwe remake van de legendarische synth uit 1972. Deze genen zijn nu ook terug te vinden in de ARP ODYSSEi, een iOS-app die gebruik maakt van KORG’s Component Modeling Technology, die digitale equivalenten van de oorspronkelijke transistors, condensators, weerstanden en andere componenten gebruikt. 

CMT oftewel Component Modeling Technology werd ontwikkeld voor de KORG Legacy Collection. Niet de totale sound van een synth wordt daarmee nagebootst, maar de individuele componenten van de elektronische circuits. Dat betekent dat heel nauwkeurig het gedrag en de onderlinge beïnvloeding van de componenten wordt gesimuleerd, wat een nog veel meer natuurgetrouwe klank oplevert dan traditionele analog modeling. De engineers van KORG zijn zó secuur te werk gegaan dat je in deze modellen ook de onvoorspelbaarheid van de oorspronkelijke analoge elektronica terugvindt. Voor de oscillators gebruikten ze dezelfde grensverleggende technologie als in de KRONOS met als resultaat een sound zonder de typerende digitale artefacten.

ARP ODYSSEY rev 1 rev 2 rev 3

Anderzijds is ARP ODYSSEi voorzien van kenmerken die ‘m de huidige tijd in loodsen, zoals polyfonie, effecten, aanslaggevoeligheid en een arpeggiator. Sounds laten zich in de iOS-app ook vastleggen.

  • Natuurgetrouw gemodelleerde circuits van de ARP ODYSSEY
  • Minutieuze analogue modeling
  • ARP ODYSSEi sequencerAlternatieve functies voor niet eerder gehoorde ARP-sounds: ondersteunt volledige polyfonie, uitgebreide arpeggiator, zes krachtige effecten, aanslaggevoeligheid VCA en VCF, sounds opslaan, arpeggiator en LFO syncen aan externe MIDI-clock, parameters besturen met MIDI Control Change-nummers voor integratie in een DAW
  • Alle drie de begeerde ODYSSEY-versies
  • Muziek produceren in combinatie met KORG Gadget
  • De ARP-sound waar en wanneer je ook maar wilt
  • Systeemeisen: iOS 10 of hoger
  • Compatibiliteit: iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, 4de generatie iPad, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, 6de generatie iPod touch
  • App-integratie: KORG Gadget (V2.6) als Lexicon Gadget, Inter-App Audio, Audiobus 2
  • Verkrijgbaar via Apple's App Store. Tot 30 november geldt een speciale aanbiedingsprijs. Revision 1 en 2 zijn als een aparte aanschaf beschikbaar.

Download productinfo als PDF.

Additional information