Markbass bij Voerman Amersfoort

De populaire Mini CMD van MarkbassMarco De Virgillis

Markbass werd opgericht door de Italiaan Marco De Virgiliis. Hoewel hij van huis uit saxofonist is, speelt hij ook basgitaar. Hij is opgeleid als elektronisch engineer, hij werkte oorspronkelijk in de telecommunicatie, en ontwierp zijn eigen versterkers. In de aanloop naar Markbass, opgericht in 2001, maakte zijn ontwerpen furore onder collega-bassisten. Het bouwen van versterkers voor bevriende muzikanten mondde uiteindelijk uit in een inmiddels bijzonder succesvolle Markbass-line-up met als meest in het oog springende product de Little Mark-serie.

Gewicht

Voorafgaand aan de oprichting van Markbass ging De Virgiliis ging samenwerking aan met de Iltaliaanse luidsprekerfabrikant B&C. Hij was een van de eersten om te experimenteren met speakers met neodymium magneten. Dit pakte prachtig uit, want het gebruik van neodymium maakte het mogelijk om het gewicht van speaker cabinets drastisch te beperken.

Inmiddels is Markbass een toonaangevende speler in de markt van basversterking met als belangrijkste kenmerken uitmuntende klankkwaliteit, compacte formaten, laag gewicht en een hoge mate van betrouwbaarheid.

Voerman Amersfoort BV is er dan ook trots op om de distributie van Markbass in de Benelux te doen. Het is een kwaliteitsproduct dat perfect aansluit bij de andere producten in het assortiment van Voerman.

Back to Top