Information

VOX AC30S1: één kanaal, één speaker, één doel

AC30S1 SlantAC30S1

GUITAR AMPLIFIER

De VOX AC30 is al sinds de jaren 60 een integraal onderdeel van rock-‘n-roll. Zijn ongeëvenaarde en unieke sound volhardt tot op de dag van vandaag in het verbazen en inspireren van bespelers. De AC30S1 biedt de volwaardige beleving van de klassieke AC30 op een rechtdoorzee manier.

Het ontwerp van het enkele kanaal is gebaseerd op het befaamde Top Boost-kanaal van de AC30; een sound die aan de basis staat van een aantal van de meest fameuze licks in de geschiedenis van de rock. Dit unieke, uiterst responsieve circuit levert een scala aan sounds die reiken van chimey clean tot rijke distortion. Tevens is de AC30S1 voorzien van een digitale reverb van studiokwaliteit, een effect-send/return voor het aansluiten van je favoriete pedaal en een uitgang voor een externe speaker voor het gebruik van andere speaker cabinets. Deze splinternieuwe AC30 vertegenwoordigt de evolutie van een iconische sound en verenigt zo de klank van VOX met een simpele, moderne benadering van het ontwerp van versterkers.

Belangrijkste kemerken

 • Enkelkanaals ontwerp geinspireerd op Top Boost, het handelsmerk van de AC30.
 • Volledig buizenontwerp voorzien van twee 12AX7 preamp-buizen en vier EL84 eindtrap-buizen.
 • Uitgerust met een enkele, door Celestion gefabriceerde 12”-speaker, specifiek afgestemd op AC30S1.
 • Voorzien van een effect-send/return en uitgang voor een externe speaker voor het koppelen van pedalen en externe speaker cabinets.
 • Uitgerust met een digitale reverb die een klassieke galmveer nabootst.

AC30S1 Top cropTop Boost-kanaal van de legendarische AC30

Het geluid van het Top Boost-kanaal is al sinds de jaren 60 voor talloze gitaristen een bron van inspiratie en etaleert nog steeds een prominente aanwezigheid op podia en bij opnames vandaag de dag. De AC30S1 focust op het unieke geluid van het Top Boost-kanaal; het handelsmerk van de AC30. Het gebruikt een volledig buizenontwerp met twee 12AX7-buizen in de voorversterker en vier EL84-buizen in de eindtrap, voor het verkrijgen van elke nuance van het klankkarakter van het Top Boost-kanaal; van sprankelend clean tot vette overdrive.

Uitbreidbaarheid komt tegemoet aan hedendaagse eisen

De AC30S1 levert de uitbreidbaarheid die nodig is voor de gevarieerde speelstijlen van hedendaagse gitaristen. Met de send/return-aansluitingen kun je moeiteloos externe effecten inzetten en er is ook een uitgang voor een externe luidspreker. De unit heeft tevens een ingebouwde reverb die een verengalm nabootst en je tonale mogelijkheden verder uitbreidt.

De AC30S1 is de versterker voor iedereen en voor overal

Sinds zijn eerste verschijning in sixties tot op de dag van vandaag zijn er verschillende modellen van de AC30 geweest, waaronder het fameuze model met zes ingangen, modellen met verscheidene opties voor speakers en handbedrade units. Van de talrijke AC30-modellen is de AC30S1 de eenvoudigste manier om aan de volwaardige AC30-sound te komen. Hij is lichter en compacter dan eerdere versies, wat hem moeiteloos te vervoeren maakt. Met de AC30S1 kun je de befaamde VOX-klank altijd en overal gebruiken.

De achterkant van de AC30S1Specificaties

 • Bediening: Gain, Bass, Treble, Reverb, Volume
 • Input: 1x ingang, FX LOOP RETURN-ingang
 • Output: 1x externe speaker-aansluiting, FX LOOP SEND-uitgang
 • Buizenconfiguratie: 2x 12AX7, 4x EL84
 • Uitgangsvermogen: 30W RMS (16Ω)
 • Speaker: 1x 12" Celestion VX12 (16Ω)
 • Afmetingen (bxdxh): 658 x 265 x 550mm Gewicht: 24,5kg
 • Meegeleverde accessoires: netvoedingskabel