VOX-amps voor akoestische gitaar, bas en keyboard

Artikelindex

VX50 AG / BA / KB

Voor het eerst presenteert VOX een complete versterkerline-up voor verschillende instrumenten. Het gaat om drie modellen: voor akoestische gitaar, voor bas en voor keyboard. Het ontwerp is weliswaar lichtgewicht, maar het geproduceerde geluid is bloedserieus dankzij het gebruik van Nutube-buizentechnologie.

De VX50-serie levert 50W aan echt buizengeluid binnen een uiterst lichtgewicht en compact ontwerp dat slechts ± 4kg op de schaal brengt. Nutube levert het vette en krachtige geluid dat alleen uit een vacuümbuis kan komen, en de kenmerkende en zorgvuldig berekende behuizing levert een fors geluid waarvan je je nauwelijks kunt voorstellen dat het uit een versterker van deze afmetingen komt.

Flexibel

Elk model beschikt over een riante selectie van de bijpassende input/output-jacks waardoor je een veelvoud aan speelstijlen en situaties kunt bestrijken. Het is een ideale versterker voor een veelheid aan situaties: thuisgebruik, in de studio, op kleine podia of als podium-monitor.

De warmte van Nutube

Door gebruik te maken van de Nutube, de nieuwe vacuümbuis, leveren deze versterkers de organische feel van een analoog circuit, iets wat op digitale wijze nu eenmaal niet volledig kan worden gereproduceerd, met een rijke boventonenstructuur, het kenmerkende gevoel van compressie en de snelle respons. Dit levert enorme voordelen op, niet alleen in geluid maar ook in expressiemogelijkheden.

Wat is de Nutube?

Dit is een nieuwe vacuümbuis die ontstaan is uit de samenwerking tussen KORG en de Noritake Itron Corporation. Net als een conventionele vacuümbuis beschikt deze over een anode in de vorm van een gloeidraadrooster en werkt ze als een volwaardige triode-vacuümbuis. Dit genereert de warme boventonen die zo kenmerkend zijn voor een vacuümbuis. Door het gebruik van de elektroluminiscentie-technologie van de Noritake Itorn Corporation met specifieke modificaties aan de structuur, is met de Nutube een aanzienlijke verbetering bereikt met betrekking tot vermogens-efficiëntie, miniaturisatie en productkwaliteit in vergelijking met de conventionele vacuümbuizen.

Warme low-end

De cabinet-opbouw, oorspronkelijk ontworpen voor de VX I/II, voorziet deze versterkers van een nieuw basreflex-systeem en een verstevigde constructie. Door het toevoegen van een poort met een grote diameter en houten steunen is een krachtig geluid verkregen dat de beperkingen van de afmetingen voorbijstreeft. De speaker-constructie en de opbouw zijn voor elk model geoptimaliseerd om het karakter van ieder van de instrumenten luid en duidelijk te benadrukken. Een lichtgewicht en uiterst robuust, spuitgegoten chassis (ABS) uit één stuk zorgt ervoor dat het geluid ongehinderd kan worden geprojecteerd.

Back to Top