VOX Starstream Active Bass - short scale met perfecte balans

Starstream Active Bass 1H Artist en 2S Artist

Uniek en verfijnd design en een perfecte balans. Met zijn karakteristieke vorm, lichtgewicht body, short scale en Aguilar® elementen is hier – eindelijk - de Starstream Bass. De Starstream-reeks is nu uitgebreid met twee basmodellen: de 2S met twee Aguilar® elementen van het ‘jazz’-type en de 1H met een Aguilar® humbucker-element. Terwijl hij is uitgerust met hetzelfde frameconcept en dezelfde bodybalans, voegt de Starstream Bass de lengte van een short scale en een compacte body toe om op die manier lichtgewicht en functioneel te blijven. Deze bas is perfect voor alle bespelers, doordat de Aguilar® elementen en de ingebouwde preamp een rijke en flexibele sound leveren.

Ergonomisch frameconcept voor een perfecte bodybalans

Het slanke design met een framestructuur is niet alleen esthetisch aangenaam, maar biedt ook een perfecte balans die spelen plezierig en moeiteloos maakt.

30” (770 mm)short scale

Terwijl de scale die bij de meeste basgitaren wordt gebruikt 34” is, wordt bij de Starstream Bass 30” toegepast. Dit maakt ‘m niet alleen comfortabeler te bespelen, maar ook compacter en lichter dan andere modellen, zodat hij gemakkelijker mee te nemen is.

Aguilar® OBP-2 voorversterker

De befaamde Aguilar® OBP-2 preamp in de Starstream Bass biedt een geluidskwaliteit die uitsteekt boven de rest. Met zijn mogelijkheid om +/-18dB boost/cut bij 40Hz en +/-16dB bij 6,5kHz toe te passen, kun je varieëren en mixen voor de klank die je zoekt.

2S-model voorzien van ‘jazz’-bass type Aguilar® AG 4J-70

Model 2S is uitgerust met Aguilar® AG 4J-70 pickups die een uitmuntende klankvorming over het volledige frequentiespectrum leveren. Een kenmerkende boost in het hoog-middengebied, die doet denken aan een populaire Jazz Bass uit de jaren zeventig, helpt je door de mix te prikken en tegelijkertijd een heldere, diepe sound te behouden. Dit element is daarnaast perfect voor 70’s rock of zelfs funk, r&b en andere stijlen met slap bass. Deze karakteristieke sound is bereikt met een speciale spoelwikkeling en een geavanceerd design om een authentiek, iconisch geluid te reproduceren.

1H model is uitgerust met een Aguilar® AG-4M humbucker pickup

Model 1H biedt een uitmuntende balans tussen de snaren onderling en een uitstekende klankvorming over het gehele frequentiespectrum. Dit element levert zowel rijke harmonischen als een diepe en krachtige bas gecombineerd met zuiver, helder hoog. In combinatie met de OBP-2 preamp helpt dit element het creëren van rijke en expressieve sounds.

GOTOH mechanieken en brug

De hardware, de stemmechanieken en de brug die worden toegepast op de Startream Bass, zijn zorgvuldig geselecteerd om de best mogelijke speelbeleving te bieden.

Specificaties

 • Body: Alder
 • Scale: 770 mm
 • Neck: Mapple
 • Fingerboard: Starstream Active Bass 2S Artist= Maple / Starstream Active Bass 1H Artist= Ebony
 • Number of frets: 21
 • Nut width: 38mm
 • Gauge: .045 - .105
 • Pickup: Starstream Active Bass 2S Artist= Aguilar AG-4J70 / Starstream Active Bass 1H Artist = Aguilar AG-4M Pickup
 • Bridge: Gotoh 201-B4 CR
 • Machinehead: Gotoh GB707 C L4
 • Included Items: 
  Neck adjustment wrench, Saddle Adjustment wrench, 9V Alkaline battery x2, Gig bag
 • Color: MBMB(Frame and body: Metal Black), RDMR(Frame: Red, Body: Metalic Red), WHPW(Frame: White, Body: Pearl White)

* Alle productnamen en -specificaties zijn handelsnamen of geregistreerde

Back to Top