Spector basgitaren

SPECTOR Builtforalifetime Logo WHITE HiResMet de bassen van Stuart Spector heeft Voerman Amersfoort BV een lijn basgitaren in huis die hedendaagse bassisten onmiddellijk zal aanspreken. Aan de basis van de Spector’s faam stond Ned Steinberger die de oer-Spector ontwierp: de NS-1.

Stuart Spector is van huis uit gitaarbouwer. Daarnaast ontwierp en bouwde hij bassen voor eigen gebruik en in 1977 kwam hij in contact met Steinberger. Steinberger is onder meer beroemd om zijn vooruitstrevende gitaardesign waarvan de koploze L-serie gitaren en bassen het meest tot de verbeelding spreken. Ook de NS-1 van Spector, al is hij gewoon van hout en voorzien van een reguliere headstock, was ten tijde van de introductie opzienbarend met name vanwege de compacte en gewelfde vorm, die veel beter aansluit bij de lichaamsvorm van de bespeler. Het speelcomfort en de uitstekende sound zorgden meteen voor veel enthousiasme onder bassisten uit alle genres. De NS-1 heeft één element en werd later opgevolgd door de NS-2, met twee elementen. Dat model zorgde voor de definitieve doorbraak van Spector.

 

Spector NS-5Productlijn

Verreweg de meeste bassen uit de huidige productlijn worden volgens het spraakmakende concept van de oer-Spector ontworpen en gebouwd. In Woodstock, New York bevindt zich nog steeds de kleinschalige werkplaats waar met Stuart Spector met de hand bassen bouwt en voor grotere series werkt hij samen met gerenommeerde productiebedrijven in Korea en Tsjechië.

 

Budget

De Spector-lijn is zeer omvangrijk met kwaliteitsbassen voor elk budget. Nog steeds wordt de karakteristiek gewelfde NS-2 gebouwd, maar de NS-serie is nu zeer uitgebreid en omvat zowel modellen met geschroefde hals als met een doorlopende hals. Deze komen uit het Amerikaanse atelier. Uit de productiehuizen in het buitenland komen naast oorspronkelijke gewelfde modellen, die direct zijn afgeleid van de NS-2, ook traditioneler uitvoeringen, waaronder semi-akoestische bassen. In het programma zitten vier-, vijf- en zessnarige bassen. De vormgeving gaat van ingehouden en gedistingeerd tot uitgesproken en exotisch. Daardoor zie je Spector bassen in de handen van bassisten in een breed scala van genres; van fusion tot metal.

Back to Top