Source Audio bij Voerman Amersfoort

Source Audio zet zeer vooruitstrevende technologie in voor gebruiksvriendelijke en inspirerende effectpedalen, met name voor gitaristen en bassisten. Door de unieke mogelijkheden en de baanbrekende ontwerpen gooien de stompboxen van Source Audio echter ook hoge ogen bij producers en synth-liefhebbers.

sa-logo-blueblack.png

 Het Amerikaanse bedrijf Source Audio werd opgericht door voormalige werknemers van onder meer Kurzweil Music Systems en Analog Devices; vooruitstrevende, hightech bedrijven in de muziekindustrie en ontwikkelaars van hoogwaardige halfgeleiders voor dataconversie en signaalprocessing. Geen wonder dat de producten van Source Audio stoelen op een diepgaande kennis met betrekking tot digitale technieken. Tegelijkertijd is hun missie om muzikanten ultiem materiaal te bieden om geluiden van gitaren, bassen en synthesizers tot in het absurde te personaliseren en zo een unieke eigen sound te creërecollider-effectselector_orig.jpgn.

 

Ecosysteem op je pedalboard

De effectpedalen van Source Audio zijn enerzijds te gebruiken als rechtdoorzee stompboxen, maar in combinatie met de Neuro Editor-software voor Mac, Windows, iOS en Android ontstaat een ecosysteem, waarbij niet alleen de effecten diepgaand kunnen worden bewerkt, maar ook de routing van effecten op je pedalboard ingrijpend onder handen genomen kan worden. Ook krijg je zo toegang tot de omvangrijke MIDI-functionaliteit van de Source Audio-pedalen, zodat je je pedalboard in feite kunt inzetten als een geïntegreerd multi-effectpedaal. Bijkomend, maar zeker niet onbelangrijk: effecten en routings kunnen worden gedeeld met andere muzikanten.

productpagecarousel-c4front_orig.png

Multiband-distortion

Sinds 2006, toen Source Audio de baanbrekende Hot Hand op de markt bracht, zijn er talloze pedalen ontwikkeld die elk in staat zijn tot nog nooit gehoorde sounds, maar die tegelijkertijd ook passen in het standaardarsenaal effecten die gitaristen over het algemeen graag bij de hand hebben op het podium. Zo werd er een multiband-distortion ontwikkeld die vervorming en alles wat je daarmee kunt doen naar een ongehoord hoger plan tilt.

productpage-ultrawavebassfront_orig.png

Legendarische bewegingssensor

Overigens is de Hot Hand een bewegingssensor, waarmee je draadloos effecten en MIDI-apparatuur kunt aansturen; uitdagend materiaal voor avontuurlijke gitaristen, dat zijn weg vond naar David Gilmour, U2, David Bowie, John Mayer, Aerosmith, Phish, King Crimson, My Morning Jacket, The Cure en Victor Wooten, om er maar een paar te noemen.

Onmetelijke mogelijkheden

De producten van Source Audio zou je kunnen onderbrengen (en inzetten) in de gebruikelijke categrorieën delay, reverb, distortion, filter, modulatie en equalizing, maar de ronduit verbluffende bewerkingsmogelijkheden en de opties om effecten te combineren en instellingen ook zonder tussenkomst van een tablet of computer op te slaan, maken van Source Audio een heel vreemde eend in de bijt. De producten zijn zéér gebruiksvriendelijk, maar bieden muzikanten die tot op het bot willen editen en experimenteren bijna onmetelijke mogelijkheden.

Overzicht huidige Source Audio-producten  

Back to Top