VOX V847-C - custom wah-pedaal

Een evolutie van de legendarische VOX wah-sound

Met als uitgangspunt de specs van de originele VOX wah uit de jaren zestig, heeft de standaard V847 die legendarische sound op natuurgetrouwe wijze kunnen overbrengen naar de dag van vandaag. De nieuwe V847-C wordt gevoerd als aanvulling op de bestaande V847 en wordt in een beperkte oplage geproduceerd.

 

De legendarische VOX wah heeft als basis gefungeerd voor experimenten met de revoicing van het wah-circuit, met als doel het bereiken van een sound die perfect is voor de hedendaagse rockmuziek. Dit is gedaan in nauwe samenwerking met de Japanse topgitarist Char (Hisato Takenaka). Dit heeft geresulteerd in het nieuwe V847-C pedaal waarmee de traditie van de VOX wah-pedalen wordt voortgezet en waarbij in combinatie met de ontelbare verbeteringen het perfecte, moderne wah-pedaal is ontwikkeld.

Sweep

Het frequentiebereik (sweep: het variabele frequentiebereik dat het pedaal beïnvloedt) van de wah is iets verlaagd, de gain is verhoogd en het Q-filter (de intensiteit van het wah-geluid) is bijgesteld waardoor je beschikt over een krachtige sound met een ‘laag zwaartepunt’.

Warm

De input-impedantie is aangepast om de sound zowel krachtiger als smaakvol warmer te maken.
Als het pedaal is uitgeschakeld loopt het signaal niet door het wah-circuit waardoor je gitaargeluid op geen enkele wijze wordt beïnvloed.

Rubber voetjes

De V847-C gebruikt een zachter materiaal voor de rubber voet dan eerdere modellen. Hierdoor kun je het pedaal heel soepel in- en uitschakelen tijdens het spelen.

Het pedaal is volledig geproduceerd in Japan, en de voorkant en bodemplaat zijn voorzien van Japans artwork.

Specifications

• Input Impedance: 210k ohm

• Inputs: 1 x 1/4” Input Jack, 1 x AC Power Supply Jack

• Outputs: 1 x 1/4” Output Jack (to amplifier)

• Power Supply: 1 x 9v DC Battery or AC adapter (optional and sold separately)

• Battery Life: Approximately 100 hours (will vary depending on conditions)

• Dimensions (W X D X H): 102 x 253 x 80 mm / 4.02 x 9.96 x 23.15 inches

• Weight: 1.3 kg / 2.87 lbs (excluding battery)

 

* Alle productnamen en specificaties zijn handelsmerken ofwel geregistreerde handelsmerken van de betreffende eigenaren.

* De verschijningsvorm en specificaties van producten zijn onderhevig aan veranderingen zonder kennisgeving vooraf.

Back to Top