MODAL Synthesizers bij Voerman & Meyer

MOD 515aAVanaf 1 juli 2022 verzorgt Voerman Amersfoort de vertegenwoordiging van het illustere, Britse synthesizermerk MODAL. De huidige productlijn omvat de ARGON 8 en de COBALT 8 in uitvoeringen met 37 of 61 toetsen en als desktopmodule, en de COBALT 5S met 37 compacte toetsen. De prijzen van MODAL-producten zijn vooralsnog zéér concurrerend, terwijl de technologie, het gebruiksgemak en de geluidskwaliteit ronduit baanbrekend zijn.

De fabrikant MODAL ELECTRONICS heeft haar hoofdkantoor in Bristol (VK) en werd opgericht in 2013. Het was rond deze tijd dat het ontwikkelingsteam zich realiseerde dat de meeste hedendaagse synthesizers de geest van innovatie misten die juist inherent was aan legendarische vintage instrumenten van de afgelopen decennia. Het was tijd voor een langverwachte update over de geluiden, esthetiek en concepten van weleer.

De MODAL 002 vertegenwoordigde een mijlpaal in de geschiedenis van synthesizers, omdat volledig heroverwogen werd wat een synthesizer van vandaag zou moeten kunnen doen. Het was de eerste polyfone, digitaal-analoge hybride synthesizer met een transistorladderfilter. De eerste synthesizer die 10.000 patch-locaties biedt en een netwerkverbinding om toegang te krijgen tot een ingebouwde webserver om alle parameters op een computer te bewerken. En de eerste 'non-workstation'-synthesizer met een kleurenscherm en hoge resolutie 192 kHz/24-bit digitale audiotransmissie via USB.

COBALT FACTORY STUDIOS 0008 cropTegenwoordig geniet de 00-serie een echt legendarische status en zijn erfenis dient als inspiratie voor het huidige MODAL-assortiment.

In 2018 introduceerde MODAL de SKULPTsynthesizer, een krachtige, virtueel-analoge polysynth met 32 ​​oscillatoren. Kort daarna voegde CRAFTsynth 2.0, een verrassend krachtige, monofone wavetable-synthesizer, zich bij de gelederen van deze creatieve muziektools.

De ARGON8-familie, die in 2019 het levenslicht zag, brengt de geconcentreerde kennis uit de ontwikkeling van de vorige producten samen en verpakt deze in drie krachtige instrumenten met directe hardwaretoegang die het onmiskenbare MODAL-geluid leveren: groot, uniek, onmiskenbaar en simpelweg overweldigend. Geluiden die door de mix heen snijden en superherkenbaar zijn.

Het geheim achter het enthousiasme dat MODAL-producten inspireert bij muzikanten, producers en live-artiesten is een compleet nieuwe synth-ervaring die creatieve grenzen verlegt. De belofte van de fabrikant aan zijn klanten en fans is de gedeelde passie voor synthesizers, technologie en muziek.

COBALT5S WHITE BG 004

MODAL in steekwoorden:

- Voortreffelijke, hoogwaardige en solide hardware in een modern design

- Inspirerende synthesizergeluiden van de hoogste kwaliteit

- Talloze gratis geluiden op de MODAL-website

- Uitstekende prijs-prestatieverhouding

- Perfecte integratie in digitale omgevingen

- Gratis app met uitgebreide functies voor alle relevante platformen

- Uitgebreide en moderne marketing

- Professionele klantenondersteuning op alle niveaus

Donwload MODAL-brochure als PDF.

Back to Top