José Torres-gitaren: klassiek en flamenco

Meesterschap en traditie

 

Klassieke José Torres-gitaar

De gitaren van José Torres worden gebouwd door de beste luthiers. Zij selecteren het beste hout voor elk van de gitaren. De instrumenten worden gebouwd onder strikte controle en met de grootste nauwkeurigheid; van het inlegwerk tot en met het in elkaar zetten, lakken, polijsten en de eindafwerking.

De werkplaats is voorzien van de technologisch modernste, computergestuurde apparatuur voor het drogen en behandelen van het hout, de luchtvochtigheid, het nauwkeurig vaststellen van de afmetingen en de mechanische verwerking. Dit alles om een uniek, licht, comfortabel en veelzijdig instrument met voor elk model de bijbehorende 'action' te realiseren.

De drie jaar José Torres-garantie, waarborgt dat de gitaren worden gebouwd onder de strengste kwaliteitseisen.

 

Body en hals

José Torres biedt gitaren met een grote verscheidenheid aan houtsoorten van verschillende kleur, hardhout en exotische soorten, die de kwaliteit en klasse bieden waar elke gitarist naar op zoek is. Ceder- en sparrenhout voor het bovenblad, mahonie, Indiaas palisander en esdoorn voor de zijkanten, aangevuld met meer exotische houtsoorten als ziricote-, sandel- en ebbenhout. Het uiteindelijke resultaat is een uniek exemplaar; een authentiek, handgemaakt instrument.

Flamencogitaar van José TorresDe gitaarhals is ontworpen voor het hoogste comfort, met een ergonomisch design dat overmatige inspanning onnodig maakt, zodat gitaristen zich uitsluitend op hun muziek kunnen concentreren. Details zijn essentieel. De 'feel' van de gitaar moet perfect zijn, zodat gitaristen comfortabel over de volledige gitaarhals kunnen spelen. De hals is van cederhout of mahonie met een palissander of ebben toets.

 

Geluid

Gitaren van José Torres bieden een uitgebalanceerde klank, rijk aan boventonen met een uitmuntende projectie.

De verschillende houtsoorten, geselecteerd op basis van het model en de toepassing van de gitaar - klassiek of flamenco - bieden over de gehele lijn een scala aan klankeigenschappen.

guitarra cutaway frontal1 90dgr

In de cutaway-modellen wordt de klank opgenomen/versterkt door middel van een Fishman CL3.

Back to Top