Brian May en VOX: unieke MV50 en amPlug

Photoshoot mv50gitSir Brian May en VOX hebben hun krachten gebundeld om de iconische klank van de legendarische gitarist voor iedereen toegankelijk te maken. Twee nieuwe producten - de MV50 Brian May en amPlug Brian May - zijn het resultaat van deze samenwerking.

“Ik wil dat mensen de sounds die je maakt in een stadionoptreden in hun woonkamer kunnen krijgen, en deze producten bereiken dat. Ik hoop dat mensen ze inspirerend vinden”, zei Brian May bij de onthulling van zijn kenmerkende MV50 en amPlug.

amPlug Brian May:

Met de amPlug Brian May hoofdtelefoonversterker voor gitaar kun je altijd en overal de klassieke klank van de legendarische gitarist krijgen - via elke standaard hoofdtelefoon. Ontworpen om het unieke geluid van Brian's Red Special en volledig opengedraaide AC30-signaalketen (en niet te vergeten het six pence-muntstuk) na te bootsen, was onze missie met deze zeer speciale editie van de amPlug om Brian's direct herkenbare klank voor iedereen toegankelijk te maken.

Photoshoot ampluggit sqMet de AC30 + Treble Booster-instelling van de amPlug en drie ingebouwde effecten ("Brighton Rock"-delay, phaser en chorus) geïnspireerd door Brian, is de amPlug Brian May letterlijk "de Brian May-toon in je handpalm". Maar de amPlug Brian May gaat verder dan alleen klank leveren. Met een scala aan achtergrondritmes, waaronder het stampen en klappen van 'We Will Rock You'-, kun je in je hoofdtelefoon meejammen met klassieke nummers.

De hoofdtelefoonversterker is afzonderlijk verkrijgbaar, maar ook met een bijpassende luidsprekerkast.

MV50 BM slant lMV50 Brian May:

Op basis van de Nutube-technologie van Vox - een revolutionaire nieuwe vacuümbuis die een authentiek buizengeluid produceert op een fractie van de grootte en het vermogen - is de MV50 Brian May gebaseerd op het MV50-circuit en de AC30-toon, maar met de toevoeging van een KAT (Knight Audio Technologies) treble booster, die kan worden in- of uitgeschakeld, waardoor gitaristen de direct herkenbare toon van Brian May kunnen bereiken.

De MV50 is afzonderlijk verkrijgbaar, maar ook met een bijpassende luidsprekerkast.

“Hij is perfect voor elke kleinere show, en als je er een microfoon voor wilt zetten, is hij ook geschikt voor grote optredens. Ik zou het niet erg vinden om naar een toekomstig stadionoptreden te gaan en te zien hoe dit vorm krijgt”, zei Brian May over de MV50-set.

Met een uitgangsvermogen van 50W bij 4 ohm heeft de MV50 ondanks zijn kleine formaat een stevige punch, waardoor hij net zo geschikt is voor optredens en repetities als om thuis te oefenen. En met luidsprekeremulatie in de hoofdtelefoon-/lijnuitgang kan de MV50 Brian May worden opgenomen zonder dat er een microfoon nodig is.

Karakteristiek rood

Deze nieuwe kenmerkende reeks VOX-producten helpt je niet alleen de unieke toon van Brian May te bereiken, maar ook om goed voor de dag te komen. Brian May's karakteristieke amPlug en MV50, plus de bijpassende luidspreker-cabinets, zijn ontworpen met een knipoog naar zijn iconische 'Red Special'-gitaar. Beide producten zijn afgewerkt in rood, met hun bijpassende cabinets afgewerkt in Vox's typische ruitpatroondoek, aangevuld met Brian May's handtekening, om zijn persoonlijke goedkeuring voor de versterker die zijn naam draagt te ondersteunen.

Zowel de MV50 Brian May als de amPlug Brian May zijn verkrijgbaar in een speciale collector's edition-set, inclusief bijpassende luidsprekerkast, sleutelhanger en ansichtkaarten.

Back to Top